Messukävijän muistilista

Tunne yritykset
Ennen messuille tuloa kannattaa tutustua osallistuviin yrityksiin esimerkiksi vierailemalla yritysten nettisivuilla. Valmistautuminen ja yritystä kohtaan jo etukäteen osoittamasi kiinnostus antaa sinusta positiivisen kuvan potentiaalisena työnhakijana. Oma aktiivisuus on tärkeä osa työnhakua. Mene siis rohkeasti keskustelemaan kiinnostavien yritysten edustajien kanssa. Ulospäinsuuntautunut ja oma-aloitteinen opiskelija muistetaan.

CV kuntoon
CV on hyvä käydä läpi jo ennen messuille tulemista, jotta sen voi antaa tulostettuna kiinnostaville yrityksille henkilökohtaisesti. Contact & Career -messualueella toimii sekä CV-klinikka että valokuvauspiste, jossa saat neuvontaa rekrytoinnin ammattilaisilta. Näiden avulla voit tehdä ansioluettelostasi vieläkin vetävämmän!

Hyödynnä sosiaalista mediaa
Itsensä onnistunut brändääminen somessa on tullut entistä tärkeämmäksi työnhaussa. Potentiaalisiin työnantajiin voi luoda kontakteja esimerkiksi LinkedIn:in kaltaisten kanavien kautta ja samalla oma CV on internetissä heidän nähtävillään. Kannattaa siis tehdä profiili jos sellaista ei vielä ole, kaapata kone mukaan, ja tulla näyttämään sitä LinkedIn-klinikalle. Sieltä saat asiantuntevat neuvot onnistuneen profiilin luomiseen.

Kansainvälisyys kiinnostaa?
Jos mielessä pyörii kysymyksiä kansainväliseen työharjoitteluun tai – opintoihin liittyen, on messuilla paikalla opintoneuvoja. Häneltä saat vastaukset kysymyksiisi hakuprosessista ja neuvoja esimerkiksi hyvän motivaatiokirjeen laatimiseen ulkomaille. Mieti siis valmiiksi mitä haluaisit kysyä ja tule rohkeasti keskustelemaan suunnitelmistasi.

Älä unohda puhujia!
Puhujat tuovat esille näkökulmia messujen teemaan liittyen ja antavat samalla hyviä vinkkejä työnhakuun. Kannattaa siis selvittää puheiden aikataulu, sillä niitä et halua jättää välistä.

Lisäksi
Kannattaa tutustua Contact & Career-messujen yhteistyökumppaneihin ja seurata messuja aktiivisesti sosiaalisen median eri kanavilla. Näin varmistat, ettei mikään messuihin liittyvä informaatio mene ohitse.