Opiskelijalle

 Contact & Career -rekrytointimessujen tarkoituksena on tuoda opiskelijat ja potentiaaliset työnantajat saman katon alle. Tapahtuma on kaikille avoin ja siihen osallistuminen on ilmaista.

 
Opiskelijoille tarjoutuu messuilla ainutlaatuinen mahdollisuus saada tietoa yrityksistä ja niiden toiminnasta, sekä tietenkin työ- ja harjoittelupaikoista ja rekrytointiprosesseista.
 
Mikä voisikaan olla helpompi tapa tutustua yrityksiin, luoda kontakteja ja kenties löytää se oman alan työpaikka?  Paikalla on laaja joukko eri alojen työnantajia esittelemässä toimintaansa sekä mielenkiintoisia puhujia ja CV-klinikka, jonne voit tuoda ansioluettelosi asiantuntijoiden tarkastettavaksi. Pääset lisäksi hiomaan LinkedIn-profiiliiasi asiantuntijoiden avulla. Messuilla pääset päivittämään CV-kuvasi, sillä paikalla on vuosittain hyvin suosittu CV-kuvapiste.
 
Suosittelemme seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme, joihin päivitämme aktiivisesti messuihin ja työelämään liittyviä julkaisuja. 

Messukävijän muistilista

Tunne yritykset
Ennen messuille tuloa kannattaa tutustua osallistuviin yrityksiin esimerkiksi vierailemalla yritysten nettisivuilla. Valmistautuminen ja yritystä kohtaan jo etukäteen osoittamasi kiinnostus antaa sinusta positiivisen kuvan potentiaalisena työnhakijana. Oma aktiivisuus on tärkeä osa työnhakua. Mene siis rohkeasti keskustelemaan kiinnostavien yritysten edustajien kanssa. Ulospäinsuuntautunut ja oma-aloitteinen opiskelija muistetaan.

CV kuntoon
CV on hyvä käydä läpi jo ennen messuille tulemista, jotta sen voi antaa tulostettuna kiinnostaville yrityksille henkilökohtaisesti. Contact & Career -messualueella toimii sekä CV-klinikka että valokuvauspiste, jossa saat neuvontaa rekrytoinnin ammattilaisilta. Näiden avulla voit tehdä ansioluettelostasi vieläkin vetävämmän!

Hyödynnä sosiaalista mediaa
Itsensä onnistunut brändääminen somessa on tullut entistä tärkeämmäksi työnhaussa. Potentiaalisiin työnantajiin voi luoda kontakteja esimerkiksi LinkedIn:in kaltaisten kanavien kautta ja samalla oma CV on internetissä heidän nähtävillään. Kannattaa siis tehdä profiili jos sellaista ei vielä ole, kaapata kone mukaan, ja tulla näyttämään sitä LinkedIn-klinikalle. Sieltä saat asiantuntevat neuvot onnistuneen profiilin luomiseen.

Älä unohda puhujia
Puhujat tuovat esille näkökulmia messujen teemaan liittyen ja antavat samalla hyviä vinkkejä työnhakuun. Kannattaa siis selvittää puheiden aikataulu, sillä niitä et halua jättää välistä.

Lisäksi
Kannattaa tutustua Contact & Career-messujen yhteistyökumppaneihin ja seurata messuja aktiivisesti sosiaalisen median eri kanavilla. Näin varmistat, ettei mikään messuihin liittyvä informaatio mene ohitse.


ELSA Turku ry
Yo-talo B, 2. kerros
Rehtorinpellonkatu 4 B
20500 Turku
Toimiston aukioloajat lukuvuoden aikana:
Ma klo 12.00-14.00
Ke klo 12.00-14.00
© Copyright 2020 ELSA Turku. All Rights Reserved.